PÉCS

Nyomtatóbarát változatPDF változat

PÉCS egyetemváros - olvashatjuk a feliratot a városhatáron.

Vajon miért érdemes egyetemistaként éppen ide jönni továbbtanulni?

Történelmi múltja és szépsége miatt az útikalauzok ékszerdobozként emlegetik a várost. Pécs már a II. században létezett, s mivel „a tudomány magvainak terjesztésére különösen alkalmas”, itt alapította meg Nagy Lajos az első magyar egyetemet 1367-ben. A ma 160.000 lakost számláló város és az egyetem sorsa azóta összeforrt, nem csoda, hogy a látnivalók jelentős része kötődik az egyetemhez.

A Cella Septichora és megannyi díjnyertes modern épület dícséri a Műszaki Kar kiváló oktatóit. Az Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt pályázatát szintén egyetemünk oktatói írták több száz hallgató bevonásával. A város  büszkeségei az új kulturális városrész, a Zsolnay Negyed, valamint a koncertek és konferenciák megrendezésének fellegvára, a Kodály Központ.

A lakosok és a mindenkori városvezetés együttműködését mutatja többek közt, hogy a közlekedési menetrendet a hallgatók életéhez igazítják. Amikor a Zsolnay Negyedbe költözött a Művészeti Kar és a Bölcsészettudományi Kar egy része, az Ifjúság úti bölcsész-campus között buszjáratot indítottak a hallgatók helyzetének megkönnyítésére.

.

.

..

A helyi élet sava-borsa a hallgatói igények teljes körű kiszolgálásában rejlik

.

A pezsgő kulturális élet nem csak PR-szöveg, a város hangulata már számos elismert szakembert és művészt megihletett. A városban több, a Pécsi Tudományegyetemhez köthető zenekar kezdte meg pályafutását. A Punnany Massif a Pécs Aktuálban, a 30Y pedig a Mecseki sétányokban énekelte meg városunk szépségét.

Hasznos linkek: