Kohorsz 18 kutatás

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

Dél-dunántúli Vizsgálat 

A Kohorsz ‘18 Magyar Születési Kohorszvizsgálat a KSH Népességtudományi Kutatóintézet által indított kutatás, amely a 2018/19-ben született gyermekek felnövekedését követi nyomon. A vizsgálat révén jobban megismerhetjük a magyarországi gyermekvállalási és gyermeknevelési körülményeket, valamint az itt születő gyermekek fejlődését meghatározó szülői, családi és társadalmi sajátosságokat.

Az adatgyűjtés már magzati korban kezdetét vette, lehetővé téve a várandósság körülményeinek vizsgálatát is. A felmérésben körülbelül 10.000 gyermek és szüleik vesznek részt. Az elkövetkező években munkatársaink több alkalommal felkeresik a családokat, hogy megismerhessük a gyermekek fejlődését. Az országos vizsgálatban a gyermekek 6, 18 hónapos és 3 éves korában végezzük a felmerést.

A KSH Népességtudományi Kutatóintézet és a PTE Pszichológia Intézet együttműködéseként létrejött Dél-dunántúli Vizsgálatban a gyermekek egyéves kori fejlődési "vívmányaira" is kíváncsiak vagyunk. Szeretnénk jobban  megismerni, hogyan bontakozik ki a gyermekek értelmi képessége és miként teremtenek kapcsolatot a világgal. A felmérésben Baranya és Somogy megyében élő családokat keresünk meg a gyermekek egyéves születésnapját követően.

.....................................................................

Kik vagyunk?

Kutatásról

Hírek

Kapcsolat

Galéria

 

kohorsz18.hu

demografia.hu

Email: info@kohorsz18.hu