Egyetemi élet

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Egyetemi bulik

A PTE hallgatói jól tudják: a szakmai és kulturális rendezvényeken és konferenciákon túl Pécsen szinte minden nap nyílik lehetőség szórakozásra. Rövid ízelítő a teljesség igénye nélkül: Jogász kedd, Közgáz szerda, Pécsi Est Café, orvosi buli a TK-ban, bölcsész party a Szenes Klubban, a Pécs Music Society fellépése a Trafikban – akár egy igazi tombolós bulira, akár csak egy kis lazításra vágysz, biztosan megtalálod a Neked tetsző programot! Az egyetemi bulik hírét leginkább a hallgatók egymás között, szájról szájra, illetve a karok Hallgatói Önkormányzatai terjesztik.

 

PEN

A Pécsi Tudományegyetem egyik legnagyobb és egyben legsikeresebb szórakoztató rendezvénysorozata a Pécsi Egyetemi Napok – becenevén PEN. Története a kilencvenes években kezdődött, amikor első alkalommal került megrendezésre a fesztivál az akkori Janus Pannonius Tudományegyetemen. A néhány éves kihagyás ellenére a PEN fő célja azóta is változatlan: néhány nap erejéig összehozni az egyetem valamennyi hallgatóját. A programpalettát tehetségkutatók, népszerű könnyűzenei koncertek és a legendás diákrektor választás színesítik. Egy kis PEN-történelem:

  • 2008: helyszín a Zsolnay-gyár, a napi nézőcsúcs 3000, a teljes látogatottság 12000 fő.
  • 2010: helyszín a Pécsi Bőrgyár, a napi nézőcsúcs 5300, a teljes látogatottság 16000 fő.
  • 2013: helyszín a Pécsi Bőrgyár, a napi nézőcsúcs 6000, a teljes látogatottság 20000 fő.
  • 2014: a Pécsi Egyetemi Napokat a Zsolnay Fesztivállal összeolvasztva 23 helyszínen 110 rendezvény került megrendezésre, melyre 23000 látogató volt kíváncsi. 
  • 2019: a helyszín immár az Expo Center, melyre ebben az évben Fesztiválbuszok is segítették az eljutást.

Pécs City Karnevál

....

Ha Pécs City, akkor karnevál! A pécsi egyetemista közösség számára a minden év szeptemberében életre keltett Pécs City Karnevál nem más, mint egy hatalmas és euforikus, egész napos szemeszternyitó buli. Elképesztő jelmezkreációk, játékosan versengő hallgatói csapatok, kosztümös felvonulás, 14 belvárosi állomás, hömpölygő karneváli sereg és változatos zenei programok gondoskodnak a fergeteges hangulatról. 

Kíváncsi lettél? Kóstolj bele Te is! 

...........

Fishing On Orfű

Ahogy kitör a nyári kánikula és a vizsgaidőszak is a végéhez ér, kezdetét veszi a legendás fesztivál, becenevén a „Fishing”. Minden év júniusában hazai és külföldi zenekarok és bulizni vágyó fiatalok egész tömkelege veszi birtokába az orfűi kemping területét.  Akik már jártak a fesztiválon, pontosan tudják, hogy itt a koncertek fergetegesek, a helyszín gyönyörű, a hangulat barátságos és családias, és a napközbeni off-programok is a lehető legszínesebbek. A Pécstől alig pár kilométerre fekvő, festői szépségű Orfűn megrendezett többnapos fesztivál tökéletes alkalom az egész éves hallgatói fáradalmak kitombolására.

 

Hangulatsziget Fesztivál

A pécsi nyár egyik új gyöngyszeme a majd egy hónapos fesztivál, ahol garantáltan minden hétre jut valami izgalmas! A Hangulatsziget Fesztivál Pécs legszebb terein akusztikus koncertekkel, utcazenészekkel, utcaszínházzal és népzenei, néptánc produkciókkal üdvözli a járókelőket és dobja fel a bámészkodók hangulatát. A lelkes szervezők az ország minden tájáról várják az amatőr vagy félprofi előadók produkcióit. A színpadok városszerte számos helyen kerülnek elhelyezésre, így az utca népe találkozhat a produkciókkal többek közt a Király utca, a Széchenyi tér, az Irgalmasok utcája és a Jókai tér környékén is.

 
Botanikus kert

Az egész héten át tartó kőkemény tanulás - és persze szórakozás – után jól esik pár csendes órát eltölteni a természet lágy ölén. Ilyenkor számos PTE-s hallgató kedvenc helyszíne a Természettudományi Kar Botanikus kertje, ahol a relaxálni vágyó fiatalok éppúgy megfordulnak egyedül, mint párban vagy akár nagyobb baráti társaságokkal. A park látogatási idejéről, az üvegházak csodás növényvilágáról tájékozódj a Botanikus kert és a PTE-TTK honlapján!